اخبار اقتصادی
چاپ00009:24 - 1400/04/15

۱۰۱ شهر قرمز شدند/ سناریویی برای قطعی آب داریم؟

مدیرکل دفتر بحران و پدافند غیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه اکنون ۱۰۱ شهر در وضعیت قرمز تامین آب هستند، درباره قطعی برنامه‌ریزی شده گفت: هیچ سناریویی برای قطعی برنامه‌ریزی شده در دستور کار نداریم، زیرا مضرات قطعی برای سیستم به شدت زیاد است.

فرهام کرکانی، با اعلام اینکه 300 شهر دارای تنش آبی هستند، اظهار داشت: پیش‌بینی ما این بود که 282 شهر دارای تنش باشند اما در برخی شهرها وضعیت منابع آبی به شدت افت کرد، بنابراین تعداد شهرهای دارای تنش افزایش پیدا کرد.

وی افزود: در حال حاضر استان‌های هرمزگان، کرمان، سیستان و بلوچستان، قسمتی از فارس، بوشهر، خرسان جنوبی و رضوی در شرایط نامساعد و قرمز قرار دارند، بارندگی نسبت به بلندمدت و سال‌های گذشته بسیار افت کرده، ورودی سدها از جمله سد دوستی و چاه‌نیمه‌ها صفر شده است، بارندگی در حوضه آبریز صورت نگرفته و یا اینکه آب در بالادست برداشت شده است.

مدیرکل دفتر بحران و پدافند غیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه اکنون 101 شهر در وضعیت قرمز تامین آب هستند، درباره قطعی برنامه‌ریزی شده گفت: هیچ سناریویی برای قطعی برنامه‌ریزی شده در دستور کار نداریم، زیرا مضرات قطعی برای سیستم به شدت زیاد است. وقتی آب قطع می‌شود کیفیت پایین آمده و مصرف بالا می‌رود، شکستگی خطوط افزایش می‌یابد و کاملا به ضرر ما است. بنابراین تمام سعی ما این است که در هیچ منطقه‌ای قطعی برنامه‌ریزی شده اعمال نکنیم، مگر اینکه حادثه‌ای اتفاق بیفتد که قطعی طبیعی است.

وی درباره افزایش برداشت از چاه‌ها و منابع آب زیرزمینی به خاطر کم‌آبی افزود: میزان برداشت از منابع آب زیرزمینی و سطحی 50-50 است، برخی شهرها کاملا به آب‌های سطحی وابسته هستند، یعنی چاهی نداریم که روی برداشت آب تاثیر داشته باشد. ولی معمولا منابع آب زیرزمینی پایداری بیشتری در آبدهی دارند و کمتر در معرض نوسانات سالانه قرار دارند در حالی که اگر بارندگی نباشد سطح آب سدها به شدت افت می‌کند، اما چاه‌ها از این قضیه مستثنی هستند. 

کرکانی درباره مهمترین پروژه‌های عبور از مشکل کم‌آبی در شهرهای قرمز و دارای تنش آبی بیان داشت: حفر چاه و انتقال آب از نزدیکترین محل از جمله پروژه‌ها است، همچنین در چند شهر ساخت مخزن و افزایش مجتمع‌های آبرسانی را در دستور کار داریم که به محض تخصیص از محل اعتبارات ملی اجرایی خواهد شد.

وی ادامه داد: اکنون افزایش تعداد تانکرها شروع شده و تمام ناوگان آبرسانی سیار وارد مدار هستند و فعلا کمبودهای خرید و یا اجاره را از طریق افزایش سرویس‌ها جبران می‌کنیم.

مدیرکل دفتر بحران و پدافند غیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور درباره تخصیص اعتبار برای عبور از تنش هم گفت: تا اعتبار وجود نداشته باشد پروژه قابل انجام نیست، امسال با حمایت دولت و مجلس 20 روز زودتر اعتبارات به پروژه‌ها تزریق می‌شود و امیدواریم بتوانیم سریع‌تر مشکلات را برطرف کنیم.

وی با بیان اینکه در سال جاری هم میزان اعتبار اضافه شده و هم از نظر زمانی در پرداخت‌ها تسریع شده، کل رقم اعتبار در نظر گرفته شده برای عبور از تنش را 3200 میلیارد تومان عنوان کرد.

∎​

منبع: ایلنا
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران